Stránky

MYSLIVOST: Zvěřina a kuchyně myslivce recepty příprava postupy naložení zvěřiny. Srnčí (kančí) na zázvoru!

Srnčí na zázvoru
MYSLIVOST: Zvěřina a kuchyně myslivce recepty příprava postupy naložení zvěřiny


na webu jsou podrobnosti co  a jak připravit?

Ingredience: 
srnčí nebo kančí kýta nebo kotleta,
 1 cibule na kolečka, kousek pórku na kolečka, 
asi 10 dkg slaniny na kostičky, 1/2 másla 

Na směs: 
4 stroužky prolisovaného česneku, 
1 lžíce sladké papriky, 
1 lžíce mletého sušeného zázvoru, 
šťáva z 1 velkého citronu, 1 lžička soli, voda na dolití, aby vznikla kašička 

Postup: 
Na směs ze všech surovin smícháme hustou kašičku a potřeme jí maso ze všech stran. Pak dáme do pekáče i se zbylou kašičkou a společně s cibulí, pórkem, slaninou a máslem. Podlijeme vodou a pečeme doměkka (asi 2 hodiny při 180st). 

Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým knedlíkem, přeléváme jen lehce sosem a k tomu kompot.


ten článek o vaření >>>>> pokračuje podrobně tady!