Stránky

DANČÍ GULÁŠ se švestkami v perníkové omáčce. Zvěřinová kuchyně. #dančí guláš, Myslivecká kuchařka, Recepty, Zvěřina

Daňčí guláš se švestkami v perníkové omáčce

Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce


Ingredience:

100g sušené švestky
100g jablečná šťáva
špetka skořice
100g oleje
1000 g dančího masa
sůl, pepř
100g mrkve, 100g celeru,
150g cibule
50g přepasírovaných vařených rajčat
bobkový list, jalovec
0,5 l červeného vína
100g perníku

Postup:

Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici.
Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme.
Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl. Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy.

Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit.
Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme.

Dobrou chuť!

#dančí guláš, Myslivecká kuchařka, Recepty, Zvěřina,