Stránky

Kachna na zázvoru marinovaná pečená

Kachna na zázvoru pečená marinovaná

Kachna na zázvoru




Marináda:
Smícháme 1 lžíci strouhaného zázvoru, 1/2 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky mletého koriandru, 
1/4 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžíci citronové šťávy, utřené dva stroužky česneku, 
1/4 lžičky pepře a sůl.

Dvě kachní prsa nařežeme na mřížky a obalíme marinádou. Necháme marinovat dvě až tři hodiny v chladu.
Poté zprudka opečeme na oleji z obou stran, přidáme nahrubo nakrájenou větší cibuli a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 ° C na 20 až 25 minut. 

Jako příloha k tomu se hodí šťouchané brambory.