Stránky

ŘEZY S OVOCEM. Ovocné řezy, Domácí kuchyně, Kuchyně,


Řezy s ovocem

Řezy s ovocem

Těsto:3 vejce
20 dkg cukru
20 dkg polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
1 dcl oleje
6 lžic teplé vody
Ušlehat celá vejce s cukrem, přidat olej a vodu, potom mouku s práškem do pečiva. Nalít na vymazaný a moukou vysypaný plech, péct asi půl hodiny do růžova.
1. náplň:½ kg jahod čerstvých nebo mražených
cukr krupice podle vyzrálosti jahod
2 vanilkové pudinky

2. náplň:200 ml šlehačky
250 g mascarpone
250 g měkkého tvarohu
cukr moučka podle chuti

Jahody trochu rozmačkáme a dáme na pár minut podusit, doplníme do 750 ml vodou, ve které rozmícháme oba pudinkové prášky. Krátce provaříme a osladíme podle chuti.
Jahodovou masu ještě horkou nalijeme na upečený vychladlý piškot.
Necháme vystydnout a pak vložíme na půl hodiny do lednice.

Šlehačku, mascarpone a tvaroh ušleháme najednou. Přisladíme moučkovým cukrem podle chuti.
Natřeme na vychladlý pudink a vložíme opět do lednice nejméně na dvě hodiny.

Potom nakrájíme a ozdobíme ovocem.