Stránky

Jelení medailonky s brusinkovou omáčkou

Jelení medailonky s brusinkovou omáčkou
Dušené jelení maso s omáčkou

Ingredience:· 500 g jeleního masa · 70 g uzené slaniny · 1 - 2 cibule · sůl · mletá paprika ·150 g kořenové zeleniny · celý černý pepř
· 2 hřebíčky · 3 kuličky jalovce
· 100 ml červeného vína · 5 sušených švestek · 20 g vlašských ořechů
· 20 g másla · 20 g hladké mouky · 30 g chlebové kůrky

Příprava:
Jelení maso odblaníme, omyjeme a lehce osušíme papírovou utěrkou. Slaninu nakrájíme na kostky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmažíme a potom přidáme a opečeme připravené jelení maso. Osolíme, zaprášíme paprikou, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, celý černý pepř, hřebíček, roztlučený jalovec, trochu vína, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.

Až je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na plátky. Šťávu propasírujeme, přidáme víno, nakrájené sušené švestky a nasekané vlašské ořechy.

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, se kterou omáčku zahustíme, přidáme trochu chlebové kůrky a povaříme.

Hotovou omáčku nalijeme na plátky masa.


DOBROU CHUŤ!