Nejprve si pro hříbky dojdeme do lesa - až dostaneme hlad doma se dáme do vaření, sušení a pod. |
0,3 l sklenice hříbků nebo žampionů ve sladkokyselém nálevu
300 g libové anglické slaniny 100 g nivy 100 g oliv
1. Na plátek anglické slaniny položíme houbičky a srolujeme, takto naplníme všechnu slaninu hříbky, nakládáme do pekáče
2. Posypeme sekanými olivami, tymiánem a strouhanou nivou
3. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 10-15 minut, až se slanina a niva začne rozpouštět
4. Podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.
Hotové jídlo můžeme zalít smetanou a je to dokonalé...
Houbové recepty v sezóně potěší a jsou jednoduché. Jen suroviny jsou v lese ty žampiony to není to pravé ořechové dílo...víc radosti je z vlastní cesty do lesa...