Úspěšný lékař je doktor Střídmost |
Začneme tím, že rozdělíme potravu na jídla bohatá na bílkoviny (potřebují v trávícím traktu kyselé prostředí) a jídla bohatá na polysacharidy (potřebují zásadité prostředí), docílíme lepšího zpracování stravy a také budeme sami od sebe méně stravy vyžadovat.
Je to způsobeno tím, že tělo využije více minerálů a živin ze stravy, kterou si lépe natráví.
Určitě znáte pocity při jezení brambůrků - nasytíte chutě, ale jíte pořád dál a víc, tělo v takové stravě nemá žádné živiny, za chvíli se znova hlásí o jídlo. Stejně rafinovaně se chová Coca Cola. Sládne a dráždí chuťové buňky a pijete kalorie, i když nemáte žízeň.
Dělená strava umožňuje nasytit chutě a přitom dát tělu víc živin z menšího množství jídla.
To je důvod vedlejšího efektu a tím je hubnutí.
Opravdu vedlejšího, protože prvotním efektem je zdraví, odlehčení především játrům, vaší továrně na chemický odpad.
Cukr, bílá mouka, bílá rýže, bílé těstoviny, káva, alkohol, černý čaj a nikotin (Cola)
Tak to jsou vaši největší nepřátelé. Překyselují organismus a oslabují imunitní systém.
Když dojde k překyselení, organismus není schopen vstřebat kyselé pozůstatky metabolismu. Tyto odpadní produkty se pak ukládají v těle (klouby, artérie, kůže, pojivové tkáně).
Pokud můžete vynechte tyto nápoje a potraviny. Samozřejmě, že jde neutralizovat překyselené prostředí potravinami, které vytvářejí zásadité prostředí. Ale měli byste vědět, že to neutralizujete teprve pětinásobkem množství potravy ze skupiny polysacharidů (a vaše tělo bude muset samozřejmě všechno zpracovat).
Zkuste o tom přemýšlet až budete volit mezi zalitím kávy a bylinkového čaje.
Úspěšný lékař je doktor Střídmost.
Střídmost v jídle je důležitý faktor zdraví. Koneckonců znáte to: nežijeme proto abychom jedli, jíme proto, abychom žili.