Kančí svíčková podle Nadi Vagnerové. |
KANČÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ NA BRUSINKOVÉM CHUTNEY, CELEROVÝ KNEDLÍK
RECEPT:
750G kančí falešné svíčkové opéct ze všech stran.
1 cibuli na hrubo, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru na plátky, vše na kokos. tuku opéct dozlatova.
Přidat 6 kuliček jalovce, 6 kuliček nového koření, trochu celého pepře, 2 snítky rozmarýnu 4 bobkové listy.
Ještě chvíli společně restovat. Vložit maso, osolit, opepřit, přidat ...3 pol. lžíce brusinkového chutney, zalít suchým červeným vínem, asi 600ml , já použila MERLOT TARAPACA, zeleninovým vývarem, jen aby bylo maso lehce zakryté dusit do měkka.
Maso vyjmout, vybrat všechno koření a veškerou zeleninu rozmixovat. Vrátit zpět do kastrolu, pokud bude omáčka moc hustá, stačí ji naředit zeleninovým vývarem, podle chuti osolit....... trošku jsem dosladila stévií.
Dobrou chuť!