Steak na řezu |
Beef Wellington with Sautéed potatoes and wilted Baby Gem lettuce
INGREDIENTS:
400g Beef fillet
400g Flat mushrooms
4 slice Parma ham
English mustard for brushing meat
200g puff pastry
2 Egg yolks
Approx 8 Charlotte/New potatoes
1 Clove garlic, crushed
1 Sprig thyme
2 large baby gem lettuce
Salt and pepper
Olive oil
Mustard vinaigrette, optional
Recept na Beef Wellington podle Ramsayeho:
Suroviny:
400g hovězí svíčkové
balíček čerstvých hub (nebo žampiony)
parmská šunka (pršut nebo cokoliv podobného)
listové těsto
hořčice
žloutky (na lepení)
sůl, pepř, olej
Postup:
Připravíme rozehřátou troubu na 200 stupňů. Nejdříve uděláme ochucení na povrchu svíčkové. Osolit, opepřit a na rozpálené pánvi nechat zatáhnout ze všech stran do zlatovo-hněda. Je potřeba mít rozpálenou pánev, aby se povrch karamelizoval rychle. Maso by se nemělo v této fázi receptu dělat do hloubky. Svíčkovou dáme stranou vychladnout a na povrchu ji potřeme hořčicí. Houby nasekáme na jemno, osolíme, opepříme a na trošce másla zbavíme veškeré vody (můžete dělat i s jemně nasekanou cibulkou, aromatickými bylinkami, vínem). Dáme stranou a necháme vychladnout.
A dál už na videu je to věda, ale video je dost srozumitelné a jednoduché...
Dobrou chuť!
Pánové umělecky improvizují při přípravě jídla. Gordon Ramsay's recipe for beef wellingtons on the F Word.
Po shlédnutí videa pokračujte ve čtení >>> tady!