Kančí ragů |
MYSLIVOST: KANČÍ GULÁŠ S BRUSINKAMI
Ingredience:
kančí plec, slanina, cibule, česnek, hladká mouka, rajský protlak, sádlo, brusinkový džem, pomeranč, citrón, celý pepř, jalovec, mletá paprika, kmín, mletý pepř, sůl
Příprava:
Na rozpáleném sádle osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme kančí maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme do zlatova. Přidáme rajský protlak, zamícháme a ještě krátce osmahneme. Přisypeme mletou papriku, přidáme celý pepř, jalovec, kmín, česnek pokrájený na tenké plátky, kolečka citrónu a pomeranče. Mírně podlijeme a dusíme.....pod pokličkou na mírném ohni asi 45 minut. Vydušenou směs ještě krátce orestujeme, zaprášíme hladkou moukou a podlijeme opět trochou vody.
Přisolíme, opepříme a přidáme brusinkový džem. Provaříme a necháme na plotýnce prohřívat až se objeví tuk.
Doporučená příloha: a více informací...klikněte sem -
Podáváme se špekovými knedlíky.