Kafe? Bylinkový čaj? Únava při práci |
"Životospráva a počasí
Lidé, kteří mají vysoký nebo nízký tlak, ale také pacienti se srdečním infarktem nebo mozkovou příhodou, trpí za bouřek a deště.
Kdo špatně spí nebo má problémy s koncentrací, reaguje citlivě na teplé fronty.
Lidé, kteří mají zhojená zranění, nebo jsou po amputaci končetin, reagují citlivě na chlad a vlhko. To poslední se dá možná vysvětlit tím, že elektromagnetické bouřkové vlny a blížící se tlakové níže ovlivňují naši mozkovou aktivitu a zánětlivé procesy v našem těle mohou zesílit."
Každá kuchyně se vyznačuje svojí směsí koření. Indická kořením Karí, Čínská směsí pěti koření, Japonská směs sedmi koření atd. Francouzská kuchyně má svoji vlastní směs Quatre Épices, které se používá nejenom do pečiva, sladkých pokrmů, lívanců a omelet, ale také do pokrmů z mletého kuřecího, králičího, vepřového masa, zvěřiny a různých paštik atd.
Koření má své kořeny ve Středověku, kdy ne mnoho se jich dostalo do Středozemí a jejich královských dvorů a které by vydrželo několik měsíců skladování.
Dnešní kulinářský vývoj francouzské kuchyně používá více a více čerstvých bylinek a směs koření Quatre Épices je pozůstatek dávných dob, kdy obchod s kořením byl nesmírně důležitý k ochucení francouzských pokrmů.
Recept s obsahem mletého zázvoru:
Domácí jednoduchá směs francouzského koření-Quatre Épices.
Ingredience:
1 díl nastrouhaného muškátového oříšku
1 díl pomletého zázvoru
1 díl pomletých hřebíčků
2 díly bílého pepře
Příprava:
Smíchat koření dohromady a uskladnit ho ve tmě a chladnu ve vzduchotěsně uzavřené skleničce.
Více informací - PODROBNOSTI jsou tady!