Mňam, kuřecí steak - pochoutka a s burákama to tedy chutná.... |
Kuřecí steak s arašídovou krustou, pečenými bramborami a zeleninou
Suroviny:
4 kuřecí prsa
sůl
bílý pepř
chilli
olej na opečení masa
na krustu:
100 g burských oříšků (arašídů) 5 lžic strouhanky
1 vejce 1 lžíce medu
pažitka kari sůl
bílý pepř
Postup:
Kuřecí prsa rozpůlíme a zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme a pro dospělé přidáme i trochu chilli. Na oleji je krátce opečeme z obou stran, položíme na plech vyložený papírem na pečení a navrstvíme na ně krustu, kterou připravíme z mletých burských oříšků, strouhanky, kari, špetky pepře a soli, čerstvé pažitky, žloutku, medu a vyšlehaného bílku. Dáme do trouby zapéct shora na 180 stupňů asi 10 minut a podáváme nejlépe s pečenými bramborami.
A pokud talíř doplníme ještě na másle orestovanou zeleninou, bude výsledný obrázek dokonalý.
A pokud talíř doplníme ještě na másle orestovanou zeleninou, bude výsledný obrázek dokonalý.
Burské oříšky můžete nahradit vlašskými či lískovými ořechy.
Dobrou chuť!
Zdroj: ceskatelevize.cz