Šneci a třeba s tvarohem to je ilustrační volba, pokud není původní obrázek nastoupí fantazie |
Doba přípravy: 10 min
Typ přípravy: Vaření
Suroviny:
Cukr - podle zralosti jahod
hrubá mouka - 7 lžic
jahody - čerstvé
šlehačka -
sůl - špetka
vanička měkkého tvarohu - 250 g
vejce - 1
lžičku másla
Smícháme tvaroh, vejce, mouku a sůl a lžičku másla.
Dvěma polévkovými lžícemi tvoříme noky a vkládáme je do vařící osolené vody.
Uvařené jsou asi za 5 minut. (Když vyplavou, tak asi ještě minutu nechat povařit.)
Podáváme s rozmačkanými nebo pokrájenými jahodami, sladíme cukrem (moučkovým) a zdobíme šlehačkou.
Tip: obměna - rozvařené borůvky, lžička másla, lžičku vanilkového pudinku
Rychlé a dobré! Zdravé!