Velikonoční sekaná |
Suroviny:
4 housky, 50 g jemných ovesných vloček, 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 200 ml vývaru a nebo použijte mléko, 300 g uzeného masa, 40 g čerstvých kopřiv,
30 g listů medvědího česneku, sůl, pepř
.
Postup:
Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia a chlebíčkovou formu vyložte pečícím papírem.
Maso nakrájejte na drobné kostičky. Housky pokrájejte na malé kostky a promíchejte s masem a ovesnými vločkami. Přilijte vývar a znovu promíchejte.
Kopřivy spařte horkou vodou a nasekejte. Medvědí česnek posekejte na kousky. Byliny smíchejte s masem a houskami, přidejte žloutky, osolte a opepřete.
Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.
Směs nalijte do formy a pečte zhruba 50 minut.