Jako příloha je nejlepší bramborový knedlík nebo brambory |
1 kg bažantích nožek, 200 g uzeného bůčku, 100 g slaniny, 250 g čerstvých hub (žampiónů), 3 malé cibule, sůl, drcený kmín, mletý pepř, jalovec, bobkový list, 50 g másla
-
1. Bůček nakrájíme na kostičky, slaninu na plátky. Pak částí pokryjeme dno pekáče, přidáme osolená, opepřená stehýnka, která posypeme zbytkem připravené slaniny i bůčku.
2. Doplníme cibuli rozdělenou na osminy, koření, trochu drceného kmínu, podlijeme vodou a bažanta zvolna upečeme doměkka.
3. Před dokončením přidáme pokrájené houby, máslo a ještě 10 minut zapečeme.
Tip: Jako příloha je nejlepší bramborový knedlík nebo různě upravené brambory.