Jahodové řezy |
Jahodový koláč politý čokoládou |
Jahodový koláč s podmáslím
Ingredience:
200 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
prášek do pečiva
130 g cukru krupice
2 vejce
150 g másla
150 - 200 ml mléka
600 g jahod, 50 g cukru
drobenka (250 g hrubé mouky, 250 g cukru krystalu, 100 g másla).
Postup:
Nejprve nakrájíme jahody, přidáme cukr a necháme je odpočinout.
Utřeme vejce s cukrem, přidáme mouku, kypřící prášek, mléko, máslo a uděláme těsto, které dáme na vymazaný a vysypaný plech. Připravíme si z másla, cukru a mouky drobenku. Na těsto dáme jahody a na ně drobenku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 20 - 30 minut.
Jahodový koláč pocukrujeme a podáváme.