Želatinové (gumové) ovoce Gumové ovoce |
Ovocné občerstvení s želatinou
(želatinové)Občerstvení: 1 šálek smíšené bobule 1/4 šálku vody 1/2 šálku jablečné pyré 1/2 šálku ovocné šťávy ( jablko, brusinka , borůvka, cokoliv)
2 obálky želatina (1 obálka = 2 1/2 lžičky )
Gumové ovoce Občerstvení
1 hrnek směsi bobulí
1/4 šálku vody
1/2 šálku jablečná dřeň
1/2 šálku ovocné šťávy ( jablko, brusinka , borůvka, cokoliv)
2 obálky želatina ( 1 obálka = 2 1/2 lžičky )
V malé pánvi na mírném ohni , smícháme bobule a vodu . Přiveďte k varu a vařte, dokud bobule jsou měkké, asi 5 minut. Přidat do mixéru nebo použít ponorný mixér na pyré bobule do hladka. Přidejte jablečnou dřeň a uveďte opět do varu , potom odstraňte z ohně , přikryjte a dejte stranou.
Ve velké míse , posypeme želatinou přes ovocné šťávy a necháme stát jednu minutu. Přidejte horkou ovocnou směs a míchejte, dokud želatina úplně nerozpustí , 3 až 5 minut .
Nalijte do 8 x 8 palců skleněné nebo keramické zapékací misky (nebo do forem , chcete-li jít touto cestou ). Necháme chladnout asi 3 hodiny. Upravíme do bloků nebo tvarů třeba formy hvězdiček nebo jiné tvary.