Vepřový guláš s jasmínovou rýží |
800 g vepřová plec
2 středně velké cibule
3 lžíce vepřové sádlo
2 lžíce rajský protlak
1 lžička mletá sladká paprika
500 ml světlé pivo
trocha sůl a pepř
3 stroužky česnek
2 lžíce hladká mouka
trochu majoránky
Plec nakrájíme
na středně velké kostky. Cibuli pokrájíme najemno a vložíme do hrnce se dvěma lžícemi sádla.
Orestujeme ji dohněda a přidáme maso. Opečeme je ze všech stran a přidáme rajský protlak a papriku.
Krátce orestujeme a zalijeme pivem. Dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Přivedeme znovu k varu a vaříme asi 1 hodinu a 15 minut doměkka.
Na pánvi rozpustíme zbylé sádlo, zaprášíme moukou a restujeme dvě minuty. Hotovou jíšku přidáme do hrnce s gulášem a asi 10 minut povaříme. Přidáme majoránku a případně ještě dochutíme. Servírujeme s pečivem, knedlíky nebo s rýží.