Čabajská roláda - hotové jídlo |
ČABAJSKÁ ROLÁDA, SELSKÉ BRAMBORY
Suroviny: vepřové karé, čabajka, kysané zelí, šunka, cibule, olej
Postup přípravy: maso rozřízneme a rozklepeme na plát, osolíme, opepříme a pokryjeme šunkou a vrstvou zelí, doprostřed dáme klobásu, zavineme roládu a pevně jí zavážeme provázkem, troubu vyhřejeme na cca 220 stupňů, vložíme roládu, po 15 minutách přidáme jemně nakrájenou cibuli a po chvíli podlijeme vodou, zmírníme teplotu na 180 a pečeme ještě asi hodinu, podle potřeby podlíváme, když je maso upečené, vyndáme ho z trouby a necháme 15 minut odpočinout, výpečky rozmixujeme, popř naředíme trochou vody.
Selské brambory: syrové brambory nastrouháme na plátky, dáme do vymaštěného pekáče, zakápneme olejem, osolíme, opepříme - na tenčí vrstvu brambor poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, na ní opět vrstvu brambor, pečeme asi hodinu a čtvrt zároveň s roládou.
Dobrou chuť!