SKVĚLÝ DOMOV: O jablku je tento příspěvek co překvapí

O jablku je tento příspěvek co překvapí

Jablka jsou plod stromu a sklízí se ručně
Elixír mládí a jablka. 

O jablkách se říká, že to jsou "kulaté lékárny", a není to žádná nadsázka. Toto ovoce reguluje trávení, bojuje proti infekcím, má detoxikační a regenerační účinky, posiluje imunitu, povzbuzuje náladu, zvyšuje vitalitu, a dokonce i omlazuje.

Pokud jsou jablka kvalitní, měli bychom je jíst neloupaná.
 Zdravotní a dietetický přínos jablek je výrazný. Energeticky nejsou vydatná, obsahují až osmdesát tři procent vody a spoustu cenných látek.
Zvláštností tohoto ovoce je vedle vysokého obsahu vitaminů také podivuhodná schopnost regulovat chod mnohých tělesných orgánů, především posilují imunitní systém, krevní oběh, srdce, cévy a stabilizují hladinu cukru v krvi.
Měli bychom je jíst neloupaná, protože nejbohatším zdrojem je slupka - obsahuje železo, fosfor, draslík, hořčík, vápník, vitamin C, karoten, nenasycené mastné kyseliny a vlákninu.
Výrazný podíl draslíku zajišťuje správnou funkci ledvin a činnost svalů. Vysoký obsah fosforu je prospěšný pro děti a duševně pracující dospělé, poněvadž tento prvek působí na mozkové buňky a zlepšuje paměť. Pravidelná konzumace jablek výrazně snižuje tvorbu kyseliny močové, což je výborné při léčbě revmatismu a dny.
Jablka regulují stolici, při zácpě projímají, při průjmu staví. Asi jednu třetinu tohoto ovoce tvoří pektin, který v žaludku bobtná a váže na sebe přebytečné tekutiny a toxické látky (například rtuť a olovo) a odvádí je z těla ven.
Stará moudrost radí, že sníst jedno jablko před spaním nám pomůže lépe usínat , a zatímco tělo odpočívá , jablko pohlcuje jedovaté látky. To nejvíce ocení pacienti s kožními neduhy, hemoroidy, jaterními a ledvinovými potížemi, arteriosklerózou, revmatismem a dnou.
Pektin povzbuzuje činnost střev a pomáhá při pravidelném vyprazdňování. Má-li pektin účinkovat, musí být syrový. Varem se totiž mění na rosol. Soli kyseliny vinné, vinany, v jablku brání tvorbě fermentů a usazování bakterií ve střevech.
Při potížích se zácpou se osvědčil tento postup:
Během dne sníme 2 jablka a večer okolo 18 hodiny zapijeme 2 lžíce lněného semínka třemi decilitry jablečného moštu. Ráno je úspěch zaručen.
Jablka můžeme s úspěchem použít i při průjmových onemocněních. Nejúčinější je tento recept – nastrouháme si 10 jablek, posypeme je skořicí a během dne je pojídáme po lžičkách. Nesmíme zapomenout na kvalitní pitný režim.
Jablka snižují i hladinu cholesterolu:  Jablka obsahují velké množství pektinu. Ten v žaludku váže tuky a cholesterol a pomáhá jejich vylučování. Hladina cholesterolu tak v těle klesá, a tím se snižuje i zatížení organismu a krevní tlak. Vitaminy E, C, A navíc pomáhají ochraňovat srdce a tepny.
Při všech formách revmatismu je zase výborná podzimní jablečná kúra, při níž se po dobu tří týdnů konzumuje kromě běžné stravy jeden kilogram jablek denně.
U těžších forem této nemoci můžeme kúru prodloužit až na sto dní, což ve finální fázi představuje celkovou konzumaci sta kilogramů jablek. Při léčbě jablečnými produkty se v rámci možností vystříháme užívání chemických léků.
Pravidelné chroupání jablek působí blahodárně i na dásně, čistí a bělí chrup, dokonce odstraňuje zubní plak. To ale neznamená, že bychom měli zahodit zubní kartáček, tak důkladnou očistu tyto plody zase neučiní.
Jablečný ocet:  Dalším pro organismus velmi regenerujícím prostředkem je jablečný ocet. Ocet z jablečné šťávy obsahuje průměrně 5 procent kyselin. Je bohatý na minerální látky – draslík, vápník, fosfor, sodík a většinu stopových prvků.
Má příznivý vliv na metabolismus živin. Při únavě, vysokém krevním tlaku, obezitě, bolestech kloubů a svalů, srdečních potížích, edémech ledvinového a srdečního původu se doporučuje tento nápoj: Ráno nalačno a večer asi hodinu před spaním si smícháme 3 čajové lžičky pravého jablečného octa (nejlépe v bio kvalitě , pozor na tzv. ochucené octy, které jsou z léčivého a nutričního hlediska úplně bezcenné, často až škodlivé) s jednou čajovou lžičkou kvalitního medu a přidáme 3 dl čisté neperlivé vody. Pijeme pomalu.
Kde všude můžeme jablečný ocet použít?
- Při bolestech v krku je dobré několikrát denně kloktat 2 dl teplé vody s přídavkem 1 lžíce jablečného octa, úspěch zaručen.
- Pravidelné ranní a večerní popíjení 2 dl vody s 2 lžičkami jablečného octa účinně pomáhá při revmatismu a dně.
- Večerní nápoj připravený s 2 dl vody s přídavkem 1 lžičky jablečného octa šetrně povzbudí činnost střev.
- Postižené místo po bodnutí hmyzem je dobré ihned natřít neředěným čistým jablečným octem. Rána se okamžitě vydezinfikuje a přestane svědit.
- Žaludeční potíže se okamžitě zmírní, vypijeme-li 1 dl teplé vody s 1 lžící jablečného octu.
Redukční i očistná kúra
Účinek odtučňovací kúry si zvýšíme tím, že popíjíme nápoj připravený ze 4 dl vody, 2 lžic jablečného octa a 2 lžic pomerančové šťávy. Tak si zaktivizujeme a urychlíme látkovou přeměnu a organismus se navíc ještě zbaví škodlivin.
Naši předkové velmi často používali tzv. jablečnou dietu , kterou léčili poruchy trávení, těžké záněty střev a žaludku. Během první světové války se léčili vojáci s úplavicí právě touto dietou a s úspěchem ji také tehdejší lékaři aplikovali na těžké záněty střev u malých dětí.
Několikrát do roka bychom si ji měli také dopřát. Spočívá v tom, že 3 až 5 dní konzumujeme pouze 1,5 až 2 kilogramů jablek denně (dle hladu) a vypijeme k tomu 3,5 litru čisté neperlivé vody, nic víc.
Jestliže používáme kupovaná jablka, odstraníme slupku, protože bude chemicky ošetřená. Nejlepší alternativou jsou domácí jablka či v bio kvalitě. Při této očistě budete mít pocit, jako by vaše zažívací orgány ani neexistovaly. Tímto způsobem tělo zbavíme jedovatých látek a přebytečné vody.
U chorob srdce, ledvin, při otylosti a při vysokém krevním tlaku alternativní medicína doporučuje pravidelně jednou týdně zařadit tzv. jablečný den, při kterém se smí jíst pouze jablka v množství 12 až 15 kusů za den. Zase je nutné dát pozor na chemické ošetření. Lidé trpící při odlehčení stravy potížemi či slabou vůlí, mohou přikusovat kousek kvalitního černého chleba.
   ! Loupání jablek pomáhá zahnat stres, chmury a deprese
Japonští vědci jsou toho názoru, že lidé ve stresu, psychickém vypětí a s depresemi si mohou výborně pomoci soustředěným loupáním jablek.
Tato činnost prý stimuluje nejrozvinutější oblast mozku a zvyšuje její prokrvení. Když pak ještě slupky sní, obohatí své tělo o potřebné látky, které také přispějí k psychické pohodě.
Čaj pro klidnou mysl
Potřebujeme: 2 lžíce jablečných křížal, 1 lžičku meduňky, 1 lžičku heřmánku, 3 dl vroucí vody
Postup: Všechny přísady přelijeme 3 dl vroucí vody a vše necháme 15 minut louhovat. Pak přecedíme, křížaly vymačkáme. Čaj si můžeme přisadit medem.

   ! Krásná, naleštěná a dovozová jablka na regálech supermarketů mohou kvůli škodlivým a jedovatým látkám, které obsahují, vyvolávat alergické reakce jako například poruchy trávení, kožní vyrážky, alergie nebo bolestivé puchýřky na rtech a v ústech.
Navíc se tyto potravinové jedy postupně usazují v tkáních, například v játrech. Nejvíce jsou na ně citlivé děti, těhotné a kojící ženy. Kvůli postřikům, které se často používají, by se mělo ovoce důkladně omýt teplou vodou a následně se mu odstranit slupka.
Vždy bychom ale měli upřednostňovat tuzemské plody a nejlépe z biologického zemědělství. Ty totiž můžeme bez obav konzumovat i se slupkou, což je nejcennější část tohoto ovoce.

Zdroj: idnes.cz

CO SE TADY NEJVÍC ČTE OBLÍBENÉ PŘÍSPĚVKY

MENU nebo ŠTÍTKY je přístup k příspěvkům DOCELA SNADNO!

#Donald Trump Accordion Music aktivity radosti a milování života Alkohol Americké (kanadské) palačinky Amerika Ananas Andělská trumpeta Android Angelina Werich Architektura Auto Autobusy Azalky Babí léto Bábovka Bábovka jako peříčko Bábovka jogurtová s kokosem Bábovka s čokoládovým pudinkem Bábovka tvarohová Baby - Blackbird BabyBox Báč Banánový desert banánový palačinkový dort bavorské vdolečky Bažant na slanině Bažant na víně Bažant pečený Beef Wellington Belgické vafle Bělotrn modrý Bernský salašnický pes. Husy jsou přátelé domova Beruška Bez černý Bez domova Bezinky Bezmasá jídla Biftek Bílý kůň BIO Blackberry champagne margarita Blatouch Bledule jarní Bloggeři Boeuf Bourguignon Bolest Borelióza Boršč Borůvky Boticelli Boží mlýny Boží muka Bradley Bramboračka Bramboračka nakyselo Bramboračka s uzeninou Bramboráčky Bramborka Bramborové knedlíky Bramborové placičky Bramborové placky se sýrem Bramborové speciality Bramborový guláš Brazilská snídaně Breakfast Brkoslav severní Brugmansie Brusinková omáčka Brusinky Bříza Bubáci Bůček Budějovická Budníček menší Buchtičky s krémem Buchty Buškův hamr Bylinky Camembert Candát na másle Capensis (mořská štika) Caramelized Apple and Blue Cheese Cardinal Celer recepty Celtic Woman Centrum Cestovníci Cesty CESTY CIVILIZACE Cibule Cibulové kroužky Cibuloviny Citrony Civilizace Claudie recepty Cmunda Co budeme vařit dnes? Co s tím? Coffee Crossandra Cuketa Cukroví Cyklistika Čaj Čaj šípkový Čaj z levandule Čáp bílý Čáp černý Čáp přináší štěstí Čáp v přírodě Čápi Čas lásek čápů Čas lásek jelenů Čekanka Černý bez Čerti Červenka Česká kuchařka Česká písnička Česká snídaně Český prezident Česnečka Česnek česneková pomazánka s vejcem Čevabčiči Čína Čínské nudle s kuřecí směsí se zeleninou Čížek žlutý Čmeláci Čočka Čokoláda Čokoládový dortík Čufty dančí guláš dechánek Dejvice Děti Dětská moudrost Devětsil Diskriminace Dítě Divizna Dlask Dlouhozobka svízelová Dluh Dobré slovo Dobromysl Dobromysl obecná Dobytčí trh Domácí houstičky Domácí chléb Domácí chleba Domácí jídlo Domácí koláče Domácí kuchyně Domácí rohlíky Doprava Dort Dragoon Ride Drozd kvíčala Drozd zpěvný Dršťková Dům Durman Dýmka Dýně Easter Echinacea EMO Eric Clapton Euglena Janae Bradley Eva Olmerová Exekutor v Česku Facebook Falšování potravin Farmářské trhy Fašírka Fauna Fazole Ferdinandův špíz Filé Fištrón Flank steak Flora Flowers Show Forum 2000 fotografie Fotografujte Francouzské brambory s uzeným Francouzské Confit de canard Frankfurtská hovězí František Kmoch František Koukolík Freedom Fysikální a sociální teplo Ginggo Biloba Google Google+ Greta Thunbergová gril Grilované koleno Guláš Guláš staré rančerky Gumové ovoce Hacker Halušky Ham and Eggs Hamburger Harule Haše Hermelin Heřmánek Historie Hlaváček jarní hlavička Hledání Hlíva Hloh Hluchavka Hmyz Hnízdění Hoax Holandský řízek Holub hřivnáč Holubi Homeless Hořčicová omáčka Hořec Hostivař Hot Dog Houbová omáčka Houbové recepty Houbové speciality Houby Houskové knedlíky Hovězí Hovězí guláš Hovězí maso s koprovou omáčkou Hovězí polévka Hovězí roláda Hovězí s rýží dělané na vodě a zahuštěné kuskusem Hovězí svíčková Hrad Litice nad Orlicí Hradčany Hranolky Hrnečkové knedlíky Hroznové víno Hrušeň Hruška hříbky Hudba z radosti Hudba-videa Humor Humor a vtipy Husa Husy na řece Hýl obecný Chalupa Chalupy Chilli Chlupaté knedlíky Chrámy Christina Aguilera Iced tea Imunitní systém Informace Instinkty a pudy Investiční mince Írán Italská placka Italská snídaně Jablečný ocet Jablka Jablkové řezy Jáhly Jahodník obecný Jahodový koláč Jahodový koláč s podmáslím Jahodový koláč se zakysanou smetanou Jahody Jak mají vypadat správní čerti Jak na to Jarní kytičky Jarní slunce Jaro Jasmín Jaterník podléška Játra Játra na sádle Játra na slanině Ječmen Jedlý kaštan Jednoduché chutné rychlé recepty Jelení guláš Jelení kýta Jelení medailonky Jeřáb obecný Jeřabiny Jezírko Alenky Jezírko zahradní Ježíš Kristus Jídlo a zdraví Jíme zdravě Jírovec Jiřiny Jitrocel Jitrocel sirup Jižní Čechy Jogurt Jogurt řecký Jogurtové řízky Jsme to co jíme Kachna Kachna pečená Kachny Kakaové řezy Kaktus Kalisie voňavá Kamery KAMNA KACHLOVÁ Kančí guláš Kančí hřbet na česneku Kančí hřbet s brusinkami kančí hřbet s šípkovou omáčkou Kančí kýta Kančí kýta se šípkovou Kančí maso na šípkové omáčce Kančí na rajčatech a cuketě Kančí perkelt Kančí plec Kančí plec na smetaně Kančí ragů Kančí řízky Kančí steaky Kančí svíčková Kančí výpečky karamel Karamelisované-jahody-ořechy-se-zakyskou Karbanátek Karbanátky s nivou a bramborová kaše Karel Hašler Karel Kryl Karel Schwarzenberg Kariera karlovarský knedlík Karlovo náměstí Karlův most Kaštan Katův šleh Káva coffee Kde to je? Když vaří a servírují chlapi! kefír Kelly Family KFC klobásy knedlíky Kniha Koblihy Kobylka luční Kocouří siesta Kočky Sobě Kokosové kuličky Koláč Koláč s borůvkami a drobenkou Komentáře Kominíci Kompot Komunita koniklec Konipas bílý Konopí Konvalinka Kopretiny Koprová omáčka Kopřiva Koření Kos Kosí hnízdo Kosmatice Kostely Kotletky se sýrem a smetanou Kotlety Koupelny Kouzelná zahrada Kozy Krajina Králíček obecný Královské město Krby Krkovička Krmení mladých Krmítko Krmítko na zahradě Krokus jarní a žlutý Krůtí pečené stehno Křen křenová omáčka Kuchyně Kukuřice Kukuřičné palačinky Kulajda Kuře s tandoori omáčkou Kuřecí játra Kuřecí maso Kuřecí nudličky Kuřecí nugetky Kuřecí polévka Kuřecí řízek s bramborovým salátem Kvalita potravin Kváskový chleba Kvasnice Květák Květiny Květy Květy kostivalu lékařského Kynuté knedlíky Kysané zelí Kytičky Labutě Labutě péče o mladé Langoše Láska Lásko bože lásko Lavičky Léčivé rostliny Lečo Ledňáček Ledovce Legrace Lékařství Les Léto Levandule Levandulová koupel Libeček Lidé LIDL Lidový folklor Life at Google Lilie Limonáda Lín obecný Linduška lesní Linecké Lípa Lipový květ Listové šátečky Litina Lívance Londýn Losos Loupáčky Loupaná hovězí plec Lovecké právo Ludvík Hess Luncheon Meat Maceška Maďarský vepřový perkelt s bramborem Majoránka Malinový dort Maliny Maralí kořen Marcipán Margarita Marinování Marinovaný králík na zelí Markéta Marmeláda Martina Karel Kryl Martina píše Maso směs Masové kuličky Máta Máta peprná Mateřídouška Mateřství a péče o potomstvo Matka Mayodendron igneum Mazanec Med Medicina Medové perníčky Medovec Meduňka Menu Meruňky Metelescu blescu Metro Mexické jídlo mezinárodní folklorní festival Migrace Mikrobiom Milování světu vládne Mleté biftečky ze zvěřiny Mleté maso Mlok Mobilní fotografie Mobilní internet Modrá planeta Země Mojito Moravský vrabec Morning Cofee Moře Mořský okoun Motiv domova Motivační základní emoce Motúčko Motýli Moučník Mozzarela Mračňák-Abutilon Mrkev Muflon na divoko Mufloní guláš Muchomůrky bílé (Milan Hlavsa) Muškáty Muzikanti Muži My Story Mydlice lékařská Myslivecká kuchařka Na houbách Na Kampě Na kulaťáku Nadívaný bažant nádivka Nadváha (vlastně obesita) Nakládaný hermelín Nákyp švestkový Nákyp z ovesných vloček Namlouvání Námluvy Nápoje Náprstník červený Naše kuchyně Naše zahrady Nemoci Nemocnice Netýkavka konžská (papoušková květina) Nikon Noční toulky Noky Nootropika a kognitiva O selském hospodářství O tradici O vůni šunky z komína Oběd Obědy Obložený talíř Obrázkové příběhy Obrázky a domov Ocet Odposlechnuto Of Monsters Oheň Okurky Olivový olej Olomoucké tvarůžky Omáčka Onion Rings Opičky Oregano Orestované nudličky Orchideje Ornitologie ořechy Osobnosti Osvětlení Ovesné vločky Ovoce Ovocné řezy Pagáčky Palačinky Pálení žáhy Památky Pampeliška Pampeliškový med Panorama Papriky Parky Páření Čmelák královna Pařeniště Paštika Patagonie Pečená divoká kachna Pečená husa Pečená kotleta Pečené brambory Pečené kuře Pečený bažant na divoko Pečený čaj Pečivo Pěnice černohlavá Pěnice podkřovní Pěnice slavíková Peníze Penízovka sametonohá Pěnkava obecná Perská kočka Perský kocourek Pes přítel domova Pět zásad socialismu Petrklíč Petřín Petula Clark PF Pilát lékařský Písek Pivo Pizza Plaváček Plicník lékařský Plymutky Plzeň 12° Počasí Počítáme jaro Podběl lékařský Podravka Podzim Pohádka Pohádková zahrada Poháry Pochoutky z brambor Polévka Gaspacho Polévky Policie Poliklinika Polsko Pomazánka Pomerančovo smetanovo čokoládový dortík Popínavé (pnoucí) růže Pórková omáčka Poslové jara Poštolka obecná Potraviny Poznáte je? Práce na zahradě Praha Prachy Pražské perličky Pražský flamendr Prejt President Prevence Procházky Procházky přírodou Proso Prostřeno Prvosenka jarní Před koncem vrby Předivka zhoubná Přechody a křižovatky Příběhy Příprava na zimu Příroda Příroda a zahrada Příroda a zdraví Pstruh na másle Psychologie Ptáci Ptáci na zahradě Ptačí koncert Ptačí zpěv Pudinkáče Punč Půst Pustoryl Pyré Racionální strava Radkin Honzák Radost Radost a uspokojení Rady a tipy Rafaelo Rajčata Rajská a jablečná polévka Rajská na divoko s rýží Rajská omáčka Rajská s knedlíkem Rakytník řešetlákový Rande Ráno Ražniči Reálný svět bytí Recepty Recepty na míchané nápoje a koktejly Refluxní choroba jícnu Rehek zahradní Rekuperace Relaxujeme Remoska Renata Repelent Restaurace Risotto Rizoto Roláda Rostbeef Roštěná Roštěnec Rozmarýn Rum Ruské vejce Růže Růže pro domácí pěstování Růže výsadba řez množení Růžičková kapusta Rybíz Ryby rychlá večeře Rychlovka Rýmovník Rýže Řebříček obecný Řecké Ředkvičkový salát Řeka Řepík lékařský Řízek Sadba Salám Salamander Salát Salát Coleslaw Salát z pomerančů Sama doma Samsung Sasanka - Anemone Sasanka hajní Screenshot Sedmikrásky Segedinský guláš Sekaná Sekaná bramborová kaše sekanina sekanka Selská omeleta Selský rozum a kritické myšlení Siesta Single Skalka Skewered Strawberry Skorec Skorec vodní (Cinclus cinclus) Skořice Skvělý domov Sladkosti Slavík obecný Slepice na paprice Slepičky Slimáci Slípka zelenonohá Slivovice Slunéčko sedmitečné Slunečnice Smažená zelenina Smažené kuře Smažený sýr Smetana Smetanové brambory s nivou Smíchov Smrkový med Sms Sněženky Snídaně Snídaně v Portugalsku Sociální sítě Sochy Soudce Sprchování Srnčí guláš Srnčí hřbet Srnčí kýta Srnčí plátky Srnčí tatarský biftek staročeské vepřové Staročeský kuba Staroměstské náměstí Stáří Stáří a domov Stavební akrobacie Steak z kuřecího masa Stehlík Stolování a etiketa Strakapoud Strapačky Stropnický Martin Střecha isolace Střelák Student Agency Sulc Supermarket sv.Martin Svačina Svátky Svědomí Svíčková na smetaně Svijany Sýkorky sýr Sýr naložený s cibulí paprikou a pivem Šafrán (Crocus sativus) Šalvěj Šípková omáčka ke zvěřině Šípky Školní kuchyně Škůdci Škvarkové placky Škvarky Šlapeto Šnečci s tvarohem Šoupálek dlouhoprstý špaček Špagety španělský ptáček Špekáčky Špekové knedlíky Špenát špíz Štědrý den Štěstí Štětka Štrůdl (závin) Štrůdl s tvarohem Šunka Švédsko švestkové knedlíky Švestkový koláč Švestky Talovín zimní Tatarský biftek Telecí Telefon Tequila Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem Těstoviny The Eggs Benny The End Of The World THE MORNING CHAPTER The White House Tibetská Tilapie Tipy a návody Tlačenka Topinky Tortilly Toskánské vepřové Traktát trampská Tramvaj Treska Trubačovité Třapatka nachová Třesky plesky Ťuhýk obecný Ťuhýk šedý Tulipány Tvá Jája Tvaroh Tvaroháčky s jahodami Tvarohové knedlíky Tvarohový dort U Anděla U křížku Učení Uličky pražské Umělci Umění US army USA Úsměv Utopenci Úvod do stránky Uzené maso V lese V tramvaji Václavské náměstí Vafle Vajíčka Vajíčka a šunka Valašské frgále Valentýnské speciality Válka Vanilla frozen yogurt with ice cream Vánoce Vánočka Vánoční Vánoční hvězda Vánoční tvaroháč Vařené brambory Vaříme s přáteli Včely Vdolky Večerní Praha Večeře Vejce Vejce benedikt Velikonoce Velikonoční beránek Velikonoční sekaná Velký švýcarský salašnický pes Venkov Vepřová krkovice Vepřová kýta vepřová panenka Vepřová plec Vepřové Vepřové kostky Vepřové nudličky Vepřové výpečky Vepřový guláš Vepřový kotlet na smetaně Vepřový steak Verše Veteran Větrníky Veverka Veverka černá Videa o zahradě Videa z domova Videorecepty Vinná klobása Víno Violka vonná-fialka Viry Višňové řezy Vitaminy Vivaldi Vlak Vláknina Vlasta Burian Vlaštovičník Vlaštovka Vlaštovky Vlčí máky Vltava Vosí hnízda Vrabec domácí vrabec polní Vtipy Vtipy humor Vuřty na pivu Vyprávění lesníka VYSOČANY Vysoká Vyšehrad Vytápění Vzhůru ke koním Waldemar Matuška Waldorfský salát WC We Are the World Youtuberka Z listového těsta Zabijačka Zadělávané zelí Zahrada ticha Zahradní nábytek Zahrady Zajíc Zapečená cibule Zapečený lilek s mletým masem Zapečený sýr rýže se slaninou Zásady Zateplení domova Zavařování Závislost Zazimování Zázvor Zběhovec Zdraví Zelené pláně Zelenina Zelenina dušená Zelňačka Zelňáky Zima zlatá buchta Zlato Zlatý déšť Zmrzlina Znojemská roštěná Znojemská s rýží ZOO Zrcadla Zvěřina Zvěřinová Paštika Zvěřinové biftečky zvonek zelený Zvonohlík zahradní Žabky Žáby Žampionová specialita podle Kačky Žampiony Žebírka Želatinové Ženy Židovský Živé sekačky Život ve stáří Domov Zdraví Pomoc Migrace Bydlení Ústavní péče Senior Vazba k domovu Gerontologie Sociologie Bilancování Sociální podpora. Žloutkové řezy Žravé řezy

Vybraný příspěvek

Pěnice slavíková. Je to nenápadně zbarvený, poměrně baculatý ptáček...#Pěnice slavíková, Ptáci, Ptáci na zahradě, Hnízdění, Les, Naše zahrady, Poznáte je?

Pěnice slavíková Je to nenápadně zbarvený, poměrně baculatý ptáček, bez výraznějších znaků.  Shora je jednobarevně hnědošedá, letky i j...