Toskánské vepřové |
Na tento recept jsem narazil v nějakém obchodě a protože se týká masa, musel jsem vyzkoušet. Budeme potřebovat cca jeden kilogram vepřové kýty, kterou nasolíme a napepříme.
Na marinádu si připravíme olivový olej a 2 lžíce drceného kmínu, lžičku chilli, lžíci oregana a rozmarýn.
Krásně vše promícháme. Na pánvi necháme ze všech stran maso řádně zatáhnout a dbáme i na to, aby mělo pěknou barvu. Poté vyjmout a řádně do masa „vmasírovat“ připravenou marinádu.
Poté maso putuje do trouby předehřáté na 170°C, kde bude určitě 3 hodiny. Na poslední hodinu přidám do trouby dvě paličky česneku, který je zastříknutý oliváčem a zabalen do alobalu.
Na kaši samosebou brambory, cca 100 g másla a 100-150 ml zakysanky. Nezapomenout na česnek v troubě, který do kaše přidáváme. Před servírováním ještě na maso dám čerstvé oregáno.