Znojemská roštěná s rýží |
Suroviny:
- 3 roštěnky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na opečení
- 1 vrchovatá lžíce sádla
- 1 cibule
- 1 lžíce hořčice
- cca 5 lžic hladké mouky
- 1 kostička hovězího masoxu
- 3 vrchovaté lžíce zakysané smetany
- 20 dkg kyselých okurek
Příprava:
Maso omyjeme, osušíme, na stranách nařízneme, naklepeme, opepříme a z obou stran osolíme. Posypeme hladkou moukou a rychle opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso (není samozřejmě měkké) si zatím dáme stranou.
Na sádla zpěníme cibuli přidáme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a mícháme dohněda. Přidáme asi 3,5 dl vody ve které jsme si rozmíchali masox, hořčici, přidáme maso a dusíme do měkka. Při dušení nezapomeneme podlévat.
Měkké maso vyndáme, přidáme nahrubo nakrájené okurky , smetanu a vaříme až okurky změknou.
Kdyby se Vám stalo a omáčka byla řídká, do smetany přimíchejte ještě trochu mouky.
Bude-li potřeba víc omáčky, přidejte vodu, masox, smetanu, mouku a dochuťte.