PLNĚNÁ VEPŘOVÁ PANENKA, CELEROVO - BRAMBOROVÉ PYRÉ, BABY ŠPENÁT |
Recept je velmi jednoduchý, a hlavně je od masa, navíc z oblíbené vepřové panenky. Panenku rozříznu na plát, posolím popepřím a přidám koření 7 pepřů.
Poté naplním anglickou slaninou, jarní cibulkou, trocha pórku a také baby špenátem. Pak vše zaroluji do úhledné ruličky a zaváži. Na rozpálené pánvi po každé straně minutku, takže vlastně 4 minuty.
Hned poté do předehřáté trouby na 9-10 minut podle velikosti. Brambory a celer jsem dělal v poměru 2/3 brambor a 1/ 3 celeru. Když je zcela doměkka propasíruji do brambor, přidám máslo a trocha smetany. Poměr záleží na každém z Vás. Špenát je asi pořád stejný. . Omytý, velké listy zbavené stonků a nakrájené na větší kusy dejte na trochu másla, solte, pepřete a počkejte na slehnutí, míchejte. Zalijte smetanou a počkejte, až se jí polovina vyvaří.
Vše musí trvat krátce, aby špenátu zůstala krásná barva. Protože mě zbyl porek, použil jsem jej na ozdobu, to samozřejmě není nutné. (Zdeněk Ernest)
Zdroj: sociální sítě