Zavařené houby ve sklenicích |
Internet je přece od toho, aby se informace sdílely. Než kdesi v hlubině netu zapadnou!
Anička:
Já je hodím do kastrolu, osolím a vydusím (bez omastku) tak, aby byly úplně bez vody. Pak naplním do sklenic a sterilizuji, celkem třikrát, vždy cca 20 minut, hned po naplnění, pak za 24 hod. a naposledy ještě za 48 hodin.
Vydrží dlouho (i přes rok) a používám je stejně jako čerstvé houby (na smaženici, polévky, omáčky, guláš atd)
-
Mařenka:
Houby nakládám do sklenic.
Houby omyju, převařim a scedím. Mezitim si připravím lak na houby svařím ( vodu, sůl, ocet, cukr ) podle chuti. Do láku přidám okapáne houby a znovu provářim pak nakládám do suchých horkých sklenic, zavíčkuji otočim vzhůru dnem a už nevařim.
Vydrži několik let ( u nas moc nevydržeji protože to snime )