Domácí paštika tak jak ji servíruje Petr Dudek |
"Domácí paštika s fíkovým čatní sypaná čerstvým mačkaným pepřem" je výrobek šikovného chlapa, kuchařského umělce Petra.
Kuřecí paštika s fíkovým džemem a bagetkou
Kuřecí játra 500 g
Cibule
Anglická slanina
Fíkový džem
Pepř čerstvý červený
Pepř mletý
Sůl
Smetana
Citrón na ozdobu
Česnek
Olivový olej
Pečivo
Nakrájenou cibuli na jemno zpěním na oleji, přidám očištěné nakrájené kuřecí játra a vše osmahnu několik minut. Játra jsou za chvíli hotová. Nechám trochu vychladnout a pak tyčovým mixérem rozmašíruji. Přidám trošku smetany a dochutím solí, pepřem mletým atd. Na stůl dám smršťovací fólii a pokladu plátky slaniny. Pak přidám paštiku. Zabalím do ruličky a pořádně utáhnu fólii. Dám do lednice na několik hodin ztuhnout. Po několika hodinách vyndám, nakrájím, ozdobím čerstvým pepřem a fíkovým džemem. Podávám s opečenými česnekovými nebo bylinkovými bagetkami.
Domácí kuchyně zn. víš co v tom je!
G+ Petr