Jelení medailonky s brusinkovou omáčkou |
450g jelení kýty, 150g slaniny,
1 svazek kořenové zeleniny,
Dobrou chuť!
200 ml rajčatového protlaku,
3 lžičky cukru, 2 lžička divokého koření,
3 ks bobkového listu,
1 lžička černého koření, sůl,
2 cibule, víno, česnek,
sklenice sterilovaných brusinek
Postup:
Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme mírně změknout. Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření, česnek, sklenici sterilovaných brusinek. Zalijeme vývarem nebo vínem a dusíme.
Maso nakrájíme na plátky a prudce upečeme na pánvi, pak podusíme zvlášť a vložíme do omáčky a prohřejeme.
Postup:
Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme mírně změknout. Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření, česnek, sklenici sterilovaných brusinek. Zalijeme vývarem nebo vínem a dusíme.
Maso nakrájíme na plátky a prudce upečeme na pánvi, pak podusíme zvlášť a vložíme do omáčky a prohřejeme.
Dobrou chuť!