Staročeské vepřové na houbách s citrónovýma knedlema (foto Petr D.) |
Rozpis na 4 porce:
4 ks řízky z vepřové pečeně
3 ks paprikových lusků
3 ks rajčat
1 ks větší cibule
150 g čerstvých hub
60 g tuku
2 lžičky hladké mouky
2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžička kari koření
sůl
1. Řízky lehce naklepeme, po obvodu nařízneme
2. Hladkou mouku promícháme s mletou červenou paprikou, kořením kari a v této směsi řízky obalíme
3. Na rozehřátém tuku maso po obou stranách zprudka opečeme, hotové plátky vytáhneme a uchováme v teple
4. Na zbylém tuku zpěníme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, omyté, okapané a na plátky nakrájené houby, na proužky nakrájenou, jadřinců zbavenou papriku a na čtvrtky nakrájená, omytá rajčata
5. Lehce promícháme a přikryté podusíme, nakonec směs dochutíme solí
6. Jednotlivé plátky opečeného masa pokryjeme podušenou zeleninovou směsí s houbami a servírujeme nejlépe s čerstvým chlebem.