Domácí sýrové rohlíky |
500 g hladká mouka
300 ml mléka
1 lžička krystalový cukr
70 ml olej
2 lžička sůl
150 g tvrdý sýr
25 g čerstvé droždí
trochu kmín, sezam
trochu olej
1 ks vejce
Těsto: připravíme si kvásek z mléka, trochu mouky, cukru a droždí. Mouku prosejeme, přidáme vykynutý kvásek, olej, sůl, zbylé vlažné mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Pokud se Vám zdá těsto husté, přidejte mléko.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části. Každou část rozválíme, potřeme olejem, překrojíme na 8 trojúhelníků, na každou část položíme tenké plátky sýra a srolujeme od širší části k užší. Ukládáme na plech vyložený papírem. Potřeme rozšlehaným osoleným vajíčkem. Posypeme sezamem, kmínem, mákem. Necháme podkynout.
Upečeme při teplotě 200 ° C asi 20 minut.
Dobrou chuť!