Srnčí guláš s chlebem |
Suroviny:
500 g srnčí plece,
2 cibule,
mletá sladká paprika,
majoránka, kmín,
česnek podle chuti, dala jsem 8 stroužků,
1-2 feferony,
čerstvý rozmarýn, dala jsem 1 větvičku,
1 lžíce rajského protlaku,
hladká mouka na zahuštění, ale nemusí být,
olej, sůl.
Postup přípravy receptu:
Srnčí plec nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Malinko pokapeme olejem, přidáme rozmarýn, utřený česnek a nasekané feferony. Vše pořádně promícháme a pokud máme dost času, necháme marinovat přes noc, jinak aspoň 3 hodiny.
Na druhý den rozpálíme v hrnci olej, přidáme nasekanou cibuli, kterou necháme jen jemně zrůžovět , pak ji posypeme sladkou paprikou, ale dáváme pozor, abychom ji nespálili, chvilinku restujeme. Přidáme nakrájené maso, kmín, sůl a opět restujeme. Pak podlijeme vodou tak do poloviny masa a dusíme téměř doměkka. Když je maso měkké, můžeme zaprášit troškou hladké mouky, ale není třeba.
Stačí přidat rajský protlak a omáčka je zahuštěná tak akorát.
Ještě posypeme majoránkou, několik vteřin provaříme a podáváme. Nejlepší přílohou je
knedlík, ale vhodný je i chleba, popřípadě těstoviny.