Dršťková polévka z hlívy ústřičné |
SUROVINY:
1,25 l vody 300 g hlívy 2 cibule
3 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku 1 kostka masoxu
1 lžička sladké papriky majoránka
mletý pepř
sůl
Postup přípravy polévky:
V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme opláchnutou a na kostky nakrájenou hlívu, přilijeme litr vody, osolíme a vaříme do měkka. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Vmícháme do ní mletou papriku, zalijeme ji zbylou studenou vodou, dobře rozmícháme a nalijeme do polévky.
Přidáme rozdrobenou masoxovou kostku a polévku ještě za stálého míchání povaříme. Pak ji dochutíme pepřem a zcela na závěr do polévky vmícháme jemně utřený česnek a majoránku.
Podáváme s čerstvým chlebem.