Vepřové na zelenině |
1 ks cibule,
2 lžíce ostrý kečup,
1 - 2 lžic olej, 3 ks rajče, 400 g vepřové plecko,
3 - 4 ks bílá nebo zelená paprika, mletá sladká paprika, mleté chilli, sůl, mletý černý pepř,
podle potřeby: hladká mouka nebo hotová jíška, vývar na podlití
Cibuli oloupeme a nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Zaprášíme sladkou paprikou a na tento cibulový základ hodíme na kostky nakrájené maso. Zprudka osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Osolíme a výrazně opepříme. Mezitím si na nudličky nakrájíme očištěnou papriku a na osminky menší rajčata. Pokud by nám vadila na rajčatech slupka, můžeme je předem spařit a oloupat.
Zeleninu hodíme k měkkému masu, promícháme, přidáme kečup, trochu chilli, přikryjeme pokličkou a dál dusíme. Opět podle potřeby podlijeme vývarem, aby nám vznikla šťáva. Když je vše měkké, zaprášíme moukou nebo hotovou jíškou, dobře rozmícháme a máme hotovo. Vepřové v zeleninové omáčce podáváme s bramborem, rýží nebo chlebem.