Utopence s cibulí |
Na 3 zavařovací sklenice potřebujete: 1 kg špekáčků, 2 velké cibule, plnotučnou hořčici, sladkou papriku, feferonky
Na nálev: 20 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, lžičku soli, 300 ml kvasného octa, 600 ml vody
Utopenci na pivu
Příprava: 20 minut + uležení 4-5 dní Na asi 4 l láhev
Nálev * 500 ml černého piva * 100 ml vody * 50 ml octa * 15 kuliček pepře * 10 kuliček nového koření * 7 listů bobkového listu * 1 lžička chilli * 1 lžička soli
Utopenci * 14 špekáčků * 5 lžic plnotučné hořčice * 5 cibulí * 2 papriky
1. Pivo s vodou a octem přivedeme k varu, přidáme koření a necháme okolo pěti minut povařit. Ochutnáme a dochutíme.
2. Špekáčky oloupeme, nařízneme, vymažeme hořčicí, vyložíme několika plátky cibule. Papriku pokrájíme na plátky a spolu s cibulí s ní vyložíme dno, pak přidáme špekáčky a vrstvy střídáme. Nakonec zalijeme teplým nálevem a necháme 4–5 dní uležet.