Přírodní vepřový plátek se šťouchanými brambory |
1 lžička bramborový škrob
500 g vepřová pečeně bez kosti
100 ml masový vývar
4 lžíce olej
PODLE CHUTI
hořčičné semínko kari koření
sůl chilli koření mletý pepř mletý kmín
cibule
Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.
V případě přírodních plátků lze použít jakékoliv koření, které máme rádi a preferujeme k takto připravenému masu.
Maso z jedné strany okořeníme podle chuti a osolíme.
Na rozpáleném oleji plátky vepřové pečeně důkladně z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme na mísu, vypečený základ zaprášíme bramborovým škrobem, zalijeme masovým vývarem a dobře rozmícháme.
Do šťávy vrátíme plátky masa, prohřejeme a můžeme podávat.
Přírodní vepřové plátky chutnají s bramborovou kaší, ale dobře chutnají i s rýží a vařeným bramborem.