Vepřový guláš |
RECEPT zde :
-- 1kg plecka , 1/2 kg a vice cibule, 2 čerstvé papriky,
1x malý protlak 2dcl bílého vína
5 stroužků česneku + kvalitní sladká paprika , nové koření,
troška ostré papriky, 5 bobkový list, tymián, majoránka troška suché jíšky
Postup:
Maso na kostky z prudka opečeme, aby se zatáhlo vybereme a dáme cibuli - opečeme do hněda,
já pak slevám omastek takže vycedim opečenou cibuli ,vrátím ji do hrnce a dám protlak zarestuji podliji vínem a nechám vydusit pak vrátím maso přidám obě papriky sl+ostr zarestuji a podliji vývarem nebo vodou dám třetinu lžička nového koření ,
přes 1/2 lžičky tymiánu,lžičku majoránky, a bobkový list 5 ks zahustim suchou jíškou a za občasného míchání vaříme až maso už je takřka měkké osolíme dle chuti pak přidám na kousky nakrájené papriky a vařím 10 min pak přidám česnek na plátky a vařím 5 minut.
Ochutnáte dokořenite hotovo tak cca 5-6 porcí...