Játra z loveckého práva s přílohou a hranolky |
Ingredience:
Játra, sůl, pepř, tuk na opékání;
- na omáčku: 30g hladké mouky, 30g sádla, 1/2 l vývaru (bujónu), půl malé cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice
Příprava:
Játra: játra dáme asi na hodinu namočit do vody, stáhneme z nich jemnou blánu a nakrájíme je na řezy. Osolíme, opepříme a opečeme prudce z obou stran do hněda.
Omáčka: na tuku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, necháme mírně zhnědnout, přidáme hořčici. Přilijeme vývar, rozšleháme, necháme ještě povařit, příp. dosolíme. Omáčkou přeléváme opečená játra.
Lovu zdar!
#Játra na sádle, Lovecké právo, Hořčicová omáčka, Rajčata, Hranolky, Lovu zdar!