Vánoční tvaroháč - hanácká kuchyně |
750 g měkkého tvarohu, 4 vejce, 1/8 másla, 120 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 lžíce mléka, 3 lžíce hrubé mouky, 4 až 5 jablek.
Na drobenku: 20 g másla, 1 lžíce cukru, 1 lžíce hrubé mouky.
Změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, 4 žloutky ušleháme do pěny a přidáme po částech tvaroh, vymícháme, přidáme mléko, mouku a ze čtyř bílků ušlehaný tuhý sníh. Okrájíme a vykrájíme jablka, nakrájíme je na plátky, vymažeme máslem a vysypeme moukou dortovou formu a do ní vložíme polovinu těsta, proložíme jablky a dáme zbývající těsto, posypeme připravenou drobenkou a dáme do mírně vyhřáté trouby péci asi 1 hodinu do růžova. Potom posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Zdroj: Hanácká kuchyně