Myslivecké hony a springerspaniel |
1 kg srnčí kýty
slanina
tymián
sůl
Maso očistíme a prošpikujeme proužky slaniny. Dáme do pekáče, podlijeme vodou nebo vínem a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů asi hodinu a půl až dvě hodiny. Průběžně maso otáčíme a podle potřeby podléváme.
Před servírováním srnčí kýtu nakrájíme na tenké plátky.
OMÁČKA CUMBERLAND
400 g rybízového džemu
250 g brusinkového kompotu
2 dcl červeného vína
30 g kečupu
worcestrová omáčka
šťáva a kůra z citronu a pomeranče
šťáva z pod masa
sůl
pepř
Do hrnce dáme společně povařit rybízový džem, brusinkový kompot, červené víno, kečup, worcester, šťávu a kůru z jednoho citronu a jednoho pomeranče a špetku soli. Po asi 20 minutách přidáme šťávu z pod vypečeného masa a směs zredukujeme ještě vařením tak, aby omáčka měla příjemnou hustší konzistenci. Nakonec omáčku propasírujeme a podle chuti dosolíme.
Špekové knedlíky
10 rohlíků
špek
4 vejce
2 dcl mléka
200 g hrubé mouky
sůl
Na kostičky nakrájené rohlíky promícháme s vejci, mlékem a polohrubou moukou, lehce osolíme. Nadrobno nakrájenou slaninu opečeme na pánvi a vmícháme do směsi. V případě potřeby přidáme trošku mouky nebo naopak mléka, tak, aby se z směs byla akorát vláčná a daly se z ní tvarovat kulaté knedlíky o průměru 6-8 cm. Knedlíky pak klademe do hrnce na pařáček a vaříme v páře zhruba 20 minut.
Plátky srnčí kýty servírujeme s na půlky překrojenými špekovými knedlíky a bohatou porcí omáčky
Plátky srnčí kýty servírujeme s na půlky překrojenými špekovými knedlíky a bohatou porcí omáčky
Dobrou chuť!