Zralé višně chutnají všem... |
Jak jste prožili jarní zaláskování? Nebo zimní?
Láskujte se celý rok, je to krásné, sice trochu vypadáte chvilkami jako blbec, ale co, prospívá to organizmu a dělá ten život sladším a přijatelnějším. Už vás nebolí zuby ani hlava...tělo je hormonálně nasazeno. Pleť je červená, hladká, vypjatá, oči jasné a záříte úsměvem. Podívejte se do zrcadla, už to není otrávený pohled s pokleslými koutky úsměvu.
A okolí závidí, závidí, jejich oči by chtěly kousek vašeho úsměvu co rozdáváte kolem sebe...
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cukrářské piškoty 2 ks,
Káva uvařená 1 hrnek,
Rum 2 lžíce.
Náplň: Višňový kompot - 1 velká sklenice, Skořice, Citrónová šťáva, Vanilkový pudink 1 ks,
Krém: Mléko 400 ml, Vanilkový pudink od Oetkera 1 ks, Měkký tvaroh 1 ks, Vanilkový cukr 1 ks, Cukr, Zakysaná smetana 2 ks, Mascarpone 1 ks.
Ozdoba: Šlehačka 2 ks, Kakao holandské
POSTUP PŘÍPRAVY
Na vymazaný a vysypaný plech kokosem rozložíme piškoty, lehce máčené v uvařené kávě s rumem.
Na piškoty dáme ještě teplou vrstvu náplně z višní - višňový kompot svaříme se skořicí, přidáme citronovou šťávu a přidáme pudink na zahuštění, mícháme dokud nezhoustne, odstavíme. Můžeme přidat i trochu rumu. Na náplň rozetřeme polovinu krému a poklademe druhou vrstvou piškotů,
opět pokapeme kávou s rumem.
Na piškoty rozetřeme druhou polovinu krému.
Krém:
Uvaříme pudink. Vychladlý pudink smícháme s tvarohem, přidáme zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem, dochutíme cukrem dle své chuti a přidáme mascarpone, prošleháme. Přidávám do krému pár lžic uvařené silné kávy s rumem, ale není nutné. Navrch rozetřeme ušlehané šlehačky a posypeme holandským kakaem nebo strouhanou čokoládou, záleží na vaší chuti.
Necháme ztuhnout a vychladit,nejlépe přes noc do druhého dne.