Kančí kýta na smetaně variace s knedlíkem přizdobíme citronem šlehačkou...a brusinkami |
½ kg kančí kýty
100 g špeku
divoké koření
sůl, pepř
1 smetana
hladká mouka na zahuštění
1 citron
150 g másla
3 cibule
1 šlehačka
Kančí kýtu prošpikujeme špekem, dáme do hrnce, přidáme koření a nakrájenou cibuli a zalijeme rozpuštěným máslem.
Necháme v chladnu 1 až 2 dny uležet.
Pak maso vytáhneme a orestujeme na prudkém ohni. Následně je dáme péct do trouby na hodinu a půl až dvě.
Když je maso měkké, vytáhneme je z pekáče a výpek s kořením přepasírujeme do hrnce. Přidáme vodu a zahustíme smetanou s moukou. Podle chuti dokořeníme.
Podáváme s knedlíkem a přizdobíme citronem a šlehačkou pro zjemnění chuti.
Lovu zdar!
Dobrou chuť!