recept na nízkotučné belgické vafle |
100g sójové mouky
1 lžíce prášku na pečení
3 lžičky cukru nebo náhradního sladidla
1 lžička soli
60ml šlehačky
3 vejce
1 lžička vanilinového extraktu
60ml studené vody
Doba 45 min. Celkem 8 porcí
Příprava:
Zahřejeme vaflovač nebo zavírací toustovač.
Smícháme mouku, prášek na pečení, cukr a sůl.
Do směsi přidáme šlehačku, vejce, vanilkový extrakt a studenou vodu.
Pokud je těsto příliš tuhé, přidávejte po lžičce vody, dokud těsto nebude tak akorát jemné.
Umístěte asi tři lžíce těsta do středu vaflovače.
Pečte do zlatova a opakujte se zbylým těstem.
Tip na obměnu:
Toto je recept na nízkotučné belgické vafle, které jsou tenčí než obyčejné vafle.
Místo sójové mouky můžete použít hladkou.
Dobré pochutnání na specialitě třeba s ovocem (jahodami a pod.) přeji!