Zelenina v kuchyni ilustrační obrázek |
Těstoviny a smažená zelenina
1 balíček těstovin
1/2 kg mrkve
1 malý celer
pórek
4 cibule
tuk: máslo - odhadem, může být i olej
Obměna receptu 1: papriky + rajčata
Obměna receptu 2: nakrájené hlavkové zelí (i cuketa)
Variace receptu 3: přidat mraženou kukuřici nebo hrášek
Koření: kurkuma, pálivá paprika, co máte rádi.
Postup přípravy:
Celer a mrkev (nakrájíme) nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli a pórek nakrájíme.
Na másle zpěníme cibuli, po chvilce přidáme mrkev a po další minutce pórek a celer. Podlejeme trochou vody, přidáme koření, sůl a dusíme.Výsledek: mrkev je měkká a voda téměř vydušená. Máslo a kurkuma dodá mrkvi výbornou barvu i chuť.
Těstoviny uvaříme, scedíme a je dobré je ještě chvilku osmahnout na troše tuku, aby nelepily. Zelenina výborně chutná i s kurkumovou nebo jen bílou rýží.
Přidáme zeleninu a promícháme. ...
Dobrou chuť! Investujte kuchařské znalosti do zdraví! Tento recept doporučuji - výborné jídlo!
Motto: Prevence je medicína 21.století.
Lidi si neuvědomují že je lepší investovat něco málo do zdraví než po čtyřicítce nemocní dávat celou výplatu aby vás udrželi na živu.