Obrázek je ilustrační (kotlet) žampiony budou později... |
Dušené žampiony s rajčaty
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g žampionů, 250 g malých nejlépe hodně zralých rajčátek, olej, sůl, pepř, mletá paprika sladká a pár kapek magi.
POSTUP PŘÍPRAVY
Žampiony oloupeme a nakrájíme na menší kostky, dáme na rozpálený olej, osolíme, opepříme, opaprikujeme a přidáme pár kapek magi. Koření si nejlépe dá každý podle sebe. Jakmile jsou houby podušené, přidáme krátce před koncem rajčátka nakrájená na čtvrtky, nesmí se nám rozvařit. Podáváme ještě teplé s chlebem nebo bagetou, podle chuti lehce namazané máslem.
Každopádně můžete tuto zeleninovou směs použít jako přílohu třeba ke grilovanému masu a nebo jako rychlou večeři.
Poznámka autorky: Při mé návštěvě Prahy minulý týden, jsem s rodinou pobývala v hotelu, kde se tato směs podávala s čerstvým pečivem k snídani. Nejdříve jsem si něco takového neuměla vůbec představit, ale jakmile jsem ochutnala, tak kdybych se nestyděla, tak jim to tam sním všechno sama. Byl to opravdu skvělý zážitek, jak Praha, tak ta snídaně. Ověřte ochutnejte sami...doma, skoro nic zato nedáte!
Variace receptu:
Žampiony na rajčatech a paprikách:
žampiony, rajčata, paprika, cibule, sůl, pepř, kečup, hladká mouka
Jsou to žampiony na rajčatech a paprikách. Žampiony se mi osvědčily jako náhrada masa. Je to jednoduché a rychlé jídlo.
Na osmahlou cibulku dám na proužky nakrájenou papriku 3 barev, rajčátka a žampiony. Osolím, opepřím, přidávám i trochu kečupu. Podusím. Popráším mírně hladkou moukou, provařím a pokrm je hotov.
Příloha - brambory, hranolky. Možno přidat na cibulku i sojové nudličky a všechny ostatní možné suroviny. Tato kombinace chutná výborně s rýží.
Dobrou chuť!