Zdeněk Pohlreich při vaření |
Zvěřina:
Odleželé srnčí plecko
Postup:
Na rozpáleném másle usmažíme do červena nakrájenou mrkev, celer, petržel a cibuli. Zalijeme vodou, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Do toho vložíme na kostky nakrájené, odleželé srnčí plecko, které jsme oprali a osolili. Zvěřinu přiklopíme a dusíme na mírném ohni do měkka. Podle potřeby přilijeme do šťávy trochu vřelé vody. Měkké maso vyjmeme, zbývající šťávu zaprášíme 2 lžicemi hladké mouky, zalijeme vývarem z kostí a do hotové přidáme na plátky nakrájené okurky, nakládané hříbky nebo květák.
Dobrou chuť!
Poznámka myslivce: Srnčí guláš po myslivecku? Srnčí guláš je srnčí guláš a hotovo! Žádný po..... žádné berličky. Vysoká jakost a chuť srnčího masa nepotřebuje žádný hříbky, okurky a kdoví co ještě.
Maso, koření, cibule.
Přesně to by řekl Zdeněk Pohlreich...a měl by pravdu. ANO, šéfe.