Štrůdl (jablečný závin) ještě na pekáči a voní |
jablka všude pod stromy i na stromech a v košíku...to umíme zpracovat v kuchyni - nebo ne? Zkuste to.
Mě dělá chutě ten recept na štrůdl s tvarohem...
Jablečný závin
28 dkg hladké mouky
1 prášek do pečiva
4 dkg cukru krupice
1 žloutek
80 ml oleje
125 ml mléka (teplé - vlažné)
bílek z vajíčka necháme na pomazání závinu
Směs vypracujeme ručně, rozválíme, naplníme postrouhanými
jablky, přidáme cukr, skořici, zavineme, potřeme bílkem a pečeme
v troubě asi 30 - 45 minut při teplotě 180°C.
---
Jablečný závin s tvarohem
1 měkký tvaroh
1 Visa (Hera)
1 vejce
35 dkg hladké mouky
Všechny přísady zpracuji dohromady, vyválené těsto se naplní
nastrouhanými jablky (mohu přidat ořechy, rozinky), před pečením
potřu rozšlehaným vejcem. Peču asi 45 minut na 180°C.
Příště recept rovnou na české buchty s tvarohem - ty miluju!