Maďarský kančí guláš a karlovarský knedlík |
potřebujeme tyto suroviny:
700 g černé zvěřiny z krku nebo plece
1 cibule
5 lžic sádla
1 lžička sladké mleté papriky
sůl
kmín
vývar
majoránka
2 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
Maďarský kančí guláš:
Drobné nakrájenou cibulku osmažíme na sádle dozlatova, přidáme sladkou mletou papriku, po zpěnění přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme je. Osolíme, okmínujeme a dusíme při mírném podlévání doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmažíme, přilijeme trochu vývaru, rozmícháme a povaříme. Nakonec přidáme majoránku a utřený česnek.
Podáváme nejlépe s vařenými brambory a nakládanými houbami. Na obrázku je příloha karlovarský knedlík!