Lehká letní večeře jako salát... |
Začala jsem dělat saláty k večeři často... jsou dobře stravitelné, takže nám večer není těžko a nejde spát s plným žaludkem. A věřte, že když se dobře dochutí, je to vynikající jídlo a nemusíte mít na talíři ani kousek masa.
Ingredience:
(2 osoby)
1 velký hlávkový salát či 2 menší
3 vajíčka
1 kelímek jogurtu
1 lžička dijonské hořčice
cukr
olivový olej
balzamicový ocet či citron
3 krajíce chleba
oříšek másla
pepř
sůl
Chléb nakrájejte na kostičky a osmažte do zlatava na oříšku másla rozpuštěném v pánvi. Zlehka osolte. Dejte vařit vajíčka - vložte je do vroucí vody a vařte tak dlouho, jak je chcete mít hotové (chcete-li aby byl žloutek polotuhý a na talíři se roztékal, vařte je 5 minut; chcete-li mít vajíčka natvrdo vařte je 10 minut)
Salát důkladně omyjte a natrhejte na menší kousky. Dochuťte olejem, octem či citronem a solí.
Jogurt ochuťte dijonskou hořčicí (pozor, je docela výrazná), cukrem (bude stačit 1/2 lžičky), solí, pepřem a máte-li jakékoliv bylinky, dejte je tam.
Na talíř nejprve rozložte salát, polijte jogurtovým dresingem, posypte krutóny a na závěr na vrch dejte vajíčko rozříznuté na poloviny.
Google+