Ostrá omáčka z paprik ke grilovanému nebo pečenému masu |
Ostrá omáčka z paprik ke grilovanému, pečenému masu.
Kdo si vychutná maso s ostřejší sladkokyselou omáčkou, která díky hořčičným semínkům má i zajímavou strukturu, může se směle pustit do výroby.
Množství ze 2,5 dávky vystačí cca na 15 třetinkových sklenic.
Množství na jednu dávku:
V mlýnku na maso, nebo v mixéru umelte, rozmixujte 1 kg červených, odstopkovaných a odsemeněných paprik, 200g oloupaných jablek a 100g feferonek bez stopky.
Vložte do kastrolu, přidejte 500 g cukru smíchaného s Gelfixem1-2, 1,5 dc octu, vrchovatou lžičku soli, lžíci hořčicových semínek a 1dc vody. Přiveďte k varu a za stálého míchání povařte 5 minut. Rozdělte do nahřátých sklenic a zavíčkujte.
Zdroj: přátelé sociální sítě