Koblihy pečené z trouby |
Ingredience:
3 a 1/2 hrnku hladké mouky - 5,- Kč
1 hrnek vlažného mléka - 4,- Kč
1 žloutek - 3,- Kč
3 lžíce cukru - 1,- Kč
1/5 másla - 7,- Kč
špetka soli - 0,50 Kč
1 vanilkový cukr - 3,- Kč
1 kostka droždí - 3,50 Kč
lžička rumu - 2,- Kč
Postup:
Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si nechte na závěr) vypracujte hladké těsto a nechte jej půl hodiny kynout. Po uplynutí doby kynutí těsto rozválejte na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujte kolečka. Na polovinu z nich dejte marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjte. Kraje pořádně stlačte, aby zavařenina nevytekla.
Neupečené koblížky naskládejte na vymazaný plech, použít můžete také pečící papír a nechte odpočinout a kynout dalších dvacet minut. Plech s koblížky vložte do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečte cca 15 minut. Po vytažení z trouby potřete rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujte.
Cena: 29,- Kč (1 kobliha/cca 1,50 Kč)
Zdroj: tn.cz Láďa Hruška vaří levně