Vejce se šunkou |
Jiné kulinářské zážitky s vajíčky v kuchyni. Míchaná vajíčka podle zajímavého receptu můžeme zkusit na másle a nebo přejít na vejce se šunkou asi tak jako ukazuje obrázek u receptu....
11 g čerstvého másla
6 - 8 čerstvých vajíček
sůl
pepř
Na větší pánvi rozpustíme 6 g másla, nenecháme je rozehřát a přidáme 6-8 našlehaných vajíček. Vejce musí být perfektně rozšlehaná tak, aby v nich nebyly kousky bílku, prostě aby hmota byla naprosto jednolitá. Přidáme sůl, pepř a na mírném plameni stále mícháme vařečkou, pěkně ode dna. Když začnou vajíčka houstnout a tuhnout, přidáme zbytek - 5 g čerstvého másla a stálým mícháním je do vajíček zapracujeme. Vznikne hustá, krémovitá hmota, asi jako puding. V tu chvíli máme hotovo.
Podáváme buď s chlebem s máslem, nebo s topinkou z bílého chleba.