Kančí ragů na víně |
KANČÍ RAGŮ NA VÍNĚ
4 porce:
600 g kančí plece
3 cibule
150g mrkve
150g petržele
150g celeru
4 lžičky brusinkového kompotu
4 bobkové listy, 8 kuliček jalovce, 2 kuličky nového koření (vše zavážeme do pytlíčku z gázy, koření pak snadno vyndáme z hrnce)
4dl suchého červeného vína
2 lžíce sádla
tmavá jíška, sůl, pepř
Postup vaření: Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, až zhnědne, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme a přidáme maso. Zprudka opečeme, až se maso zatáhne, podlijeme vínem, přidáme koření a brusinky.
Vaříme cca 40 minut v tlakovém hrnci, zahustíme jíškou, dochutíme a podáváme s houskovým knedlíkem, zakysanou smetanou a brusinkovým kompotem.
Dobrou chuť!